Informatie

Voorzetapparatuur

Om extra functionaliteit toe te voegen aan heftrucks wordt er bepaalde voorzetapparatuur ontwikkeld. Deze apparatuur zorgt bijvoorbeeld voor stabiliteit van bepaalde lasten of betere wendbaarheid. Tot de speciale voorzetapparatuur die op heftrucks wordt toegepast, behoort apparatuur voor het hanteren van vaten, rollen papier, balen en andere lasten die tijdens het transport stevig kunnen of moeten worden vastgeklemd.

De hydraulische sideshift is een van de meest gebruikte voorzetapparaten voor heftrucks. Deze voorzetapparatuur draagt bij tot een efficiënter hanteren van de last, omdat deze zijwaarts kan worden geschoven zonder dat de heftruck hoeft te worden verplaatst.

Hoewel bij de meeste vorkenborden speciale voorzetapparatuur van een willekeurig fabrikaat kan worden toegepast, is het wel van belang dat in een zo vroeg mogelijk stadium wordt bepaald welke eisen eraan moeten worden gesteld. Wij kunnen helpen met het zoeken naar de juiste voorzetapparatuur en de bijbehorende heftruck. Omdat de heftruck door voorzetapparatuur aan de voorkant zwaarder wordt, neemt het hefvermogen af. Bij elektrische heftrucks vergt de voorzetapparatuur extra batterijvermogen. De tijd totdat de batterij moet worden bijgeladen, kan hierdoor worden verkort.

Voorzetapparatuur omvat bijvoorbeeld ook niet-aangedreven apparatuur zoals vatenheffers die het vat bij de rand oppakken en eenheden met meerdere vorken om twee pallets naast elkaar of andere lange lasten te heffen en te transporteren. Voor het transporteren van hout zijn er speciale, taps toelopende en gladde vorken, die tussen de planken kunnen worden geschoven zonder dat de randen ervan worden beschadigd.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer over ons weten, neem dan gerust contact met ons op.