Informatie

Wat is een reachtruck

Een reachtruck is een transportvoertuig dat in magazijnen wordt gebruikt om pallets met goederen in stellingen op te slaan of uit stellingen te halen. Deze wordt voornamelijk gebruikt voor intern transport.Kenmerken van de reachtruck zijn de mast met daaraan de vork welke in zijn geheel naar voor en achter geschoven kan worden, een enkel achterwiel en de bestuurder die dwars op het voertuig zit. De bestuurder kijkt als het ware tegen de zijkant van de reachtruck aan. Een reachtruck met ingeschoven mast is hierdoor veel korter en kan zo in smalle gangen gebruikt worden waar een vorkheftruck te breed zou zijn. Iets wat vooral in grote magazijnen voor veel ruimtebesparing kan zorgt. Door het enkele achterwiel is ook de draaicirkel erg klein, iets wat ook weer bijdraagt aan efficiënt ruimtegebruik omdat de gangpaden op deze manier nog smaller gemaakt kunnen worden.
Om te zorgen dat de reachtruck ondanks zijn geringe afmetingen ook met een uitgeschoven mast stabiel is heeft een reachtruck zijarmen waar de niet-draaiende voorwielen in zijn gemonteerd.

Hefvermogen en hoogtebereik
De meeste reachtrucks kunnen een hoogte van 6.50 meter bereiken, echter zijn er al reachtrucks die ongeveer de dubbele hoogte hiervan kunnen bereiken. Het hefvermogen van een reachtruck ligt tussen de 1000 en ruim 2500 kg, afhankelijk van het type en de constructie. Indien U een zwaar gewicht met een reachtruck moet oppakken is het gebruikelijk de lepels zo ver mogelijk in de pallet te steken om de reachtruck niet te overbelasten.

Vierweg reachtruck
Een speciale variant van de reachtruck is de vierweg reachtruck. Deze heeft als bijzondere eigenschap dat alle wielen van de reachtruck kunnen draaien. Dit in tegenstelling tot een gewone reachtruck waarbij alleen het achterwiel dat onder de cabine zit kan draaien. De vierweg reachtruck kan hierdoor ook zijwaarts rijden. Het voordeel hiervan is dat er in smalle gangen met lange lasten gewerkt kan worden.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer over ons weten, neem dan gerust contact met ons op.